juli 19, 2016

Tuschinski Trio

Tuschinski Trio

Josje Goudswaard (piano) Camilla van der Kooij (viool) Lisette Emmink (sopraan) 

Het Tuschinski Trio bestaat sinds 2006 en heeft als gezamenlijke passie, dat zij graag mooie en pakkende muziek spelen, soms in aparte zetting. Zij hebben hiervoor als onuitputtelijke bron de filmmuziek gevonden, muziek die sinds het ontstaan van de film een onmisbare plaats heeft genoten. Soms was er eerst beeldmateriaal en volgde later muziek, soms was de muziek er al en werd deze passend bij de film gevoegd. Het Tuschinski Trio laat horen dat filmmuziek ook zonder beeld blijft wat zij is: verassend mooi!

2017-2018

Concertprogramma – De Mooiste Film melodieën: “May it Be”

Ons concertprogramma “May it Be” is een prachtige verzameling ‘nieuwe en oude’ filmcomponisten; van Bizet (Habanera), Brahms (Hongarian Waltz no.5) en Debussy (Clair de Lune), tot Morricone (Nella Fantasia), Badelt (Pirates of the Caribbean) en Einaudi (Fly). Gecombineerd met filmthema’s uit bijvoorbeeld The Mission, Les Miserables, The Snowman en Lord of the Rings, vormen deze meesterwerkjes een perfecte combinatie van populaire filmthema’s en in films vertegenwoordigde klassieke werken.

Alle arrangementen met piano, sopraan en viool zijn speciaal voor het programma gemaakt, onder andere het prachtige “The Shire” van Howard Shore (Lord of the Rings), “Fly” van Ludovico Einaudi (Les Intouchables) en “Walking in the air” van Howard Blake (The Snowman).

Het programma kan voor u op maat worden uitgevoerd met of zonder pauze. De mooiste film melodieën “May it Be” is uitermate geschikt voor ruimtes met een goede akoestiek, maar indien nodig kan er met geluidsversterking worden gespeeld.

live concertfragmenten vind u onderstaand


Parla Più Piano (Dr Jekyll and Mr. Hyde)


Fly (Les Intouchables)

L’America di Jill (Once upon a time in the West)


Czardas (Der CzardasKönig)
– Gefilmd door een bezoeker, St. Klamuze Grand hotel Huis ter Duin


Gabriella’s Song (As It Is In Heaven)


l’Oiseau (Belle et Sebastien)


Nocturne nr. 20 (Karate Kid)


Ave Maria (Modigliani)