oktober 5, 2016

Samen-Concert Parktheater

foto-samen-concert-pianolespraktijk-josje-goudswaardTer ere van het 10-jarig bestaan van de pianoles praktijk in Alphen aan den Rijn, gaven de leerlingen van Josje op zondag 27 november voor een groot en enthousiast publiek een spetterend jubileum optreden in het Parktheater, met familieleden en vrienden die een muziekinstrument speelden of zongen. Met het concert is door de musici en de verschillende sponsors, geld ingezameld voor De Zonnebloem Alphen aan den Rijn afdeling Ridderveld, met als doel de gasten van De Zonnebloem Ridderveld in 2017 samen naar een concert naar keuze te kunnen laten gaan.

De aftrap van het Samen-Concert werd in vliegende galop verzorgd door maar liefst vier pianisten met acht handen op 1 vleugel, die het virtuoze stuk “Galop-Marche” van A. Lavignac op zeer enthousiaste wijze ten gehore brachten. Erna passeerden vele verschillende muziekgenres de revue, van een sinterklaasliedje tot Justin Bieber en klassiekers van Grieg en Bach. Wat al deze stukken met elkaar gemeen hadden was, dat zij met veel enthousiasme en plezier werden gebracht! Het Tuschinski Trio met Josje Goudswaard aan de vleugel, de Alphense sopraan Lisette Emmink en de uit Alphen afkomstige violiste Camilla van der Kooij, sloot het geheel voor de pauze af met een prachtige medley van filmmuziek uit onder andere Lord of the Rings en Les Entouchables.

Na de pauze, waarin gebakjes met logo werden geserveerd ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de pianoles praktijk van Goudswaard, werd het tweede deel van het concert heel bijzonder geopend met een Mondschein estafette. Een klein speeldoosje in de vorm van een vleugeltje, begon in een kleine spotlight het prachtige eerste deel van de Mondschein Sonate van Beethoven te spelen. Erna namen acht pianisten in estafettevorm de muziek, op de goed klinkende vleugel van het Parktheatefoto-uitreiking-cheque-de-zonnebloemr, van elkaar over. Verschillende duo’s en trio’s met piano, zang, harp, fluit en zelfs een zeer mooi spelend duo van piano en turkse Baglama, sloten dit prachtige concert af.

Afgelopen maandag 19 december is de opbrengst van het concert, in de vorm van een feestelijke cheque, tijdens de sfeervolle kerstbijeenkomst van De Zonnebloem Ridderveld in de Schaapskooi, door Josje Goudswaard aan voorzitter Willem Versteeg uitgereikt. Het prachtige bedrag van 950 euro zal geheel ten goede komen aan de gasten van de Zonnebloem Ridderveld, die daarmee een kans zal worden geboden om een bezoek te brengen aan een concert van hun keuze in 2017.

UPDATE JULI 2017: Dankzij de positieve en enthousiaste inspanning van alle vrijwilligers voor het leerlingen Samen-Concert in het Parktheater eind november vorig jaar, zijn er inmiddels 13 gasten van De Zonnebloem op 25 juni jl. naar het Concertgebouw in Amsterdam geweest! Begin 2018 zullen er nog gasten naar Frans Bauer gaan, en er wordt gekeken naar de belangstelling voor de prachtige voorstelling “A Midwinter’s Tale” van Pia Douwes.