juni 27, 2019

The Wanderings of Donna Verdell

“The Wanderings of Donna Verdell” (piano solo)

In het concertprogramma “The Wanderings of Donna Verdell” neemt pianiste en componiste Josje Goudswaard u mee op een muzikale reis door de natuur (“A Cloudy Day” en “When it’s Raining“), waarin we de seizoenen zien verstrijken (“Winter’s Emptiness“, “Trees in Spring“), we dwalen over mistige weiden en langs het Veluwemeer (“Twilight Mist“, “Sunset at Lake Veluwe“) en we gaan zelfs op reis (“Travelling Abroad“). Maar tijdens het verstrijken van de dagen in het verre onbekende (“Being Abroad“, “Rowing on the Pond”) komen we er toch achter dat “Home is where the heart is”! (“Going Home“).

Gedurende haar frequente dwalingen door de natuur deed Donna inspiratie op voor haar concertprogramma “The Wanderings of Donna Verdell”. Evenals de natuur, die altijd blijft verrassen, is de door Josje onder pseudoniem Donna Verdell gecomponeerde muziek een schakering van muzikale kleuren, in het langzame gelijkend op sferen die men ook wel treft bij Einaudi en Satie, en in de
snellere composities doet de muziek wel wat denken aan Yan Tiersen  en Debussy.

De muziek van Donna Verdell werd in eerste instantie gecomponeerd voor de leerlingen van Josje; de pseudoniem was bedoelt voor een eerlijke mening over de stukken. Tot haar grote vreugde waren
haar leerlingen erg enthousiast over de stukken, en zo ook muziekuitgeverij Broekmans & van Poppel; de eerste werken werden, gebundeld in het pianoboek “Songs of Seasons“, in september 2014 uitgegeven in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Engeland en Australië. Besloten werd om haar alter ego Donna Verdell aan te houden, want die paste eigenlijk heel mooi bij de muziek.

Nu, vijf jaar later, zijn er al vier piano solo boeken, een harpboek en een werk voor 8-handig piano van Donna Verdell bij de uitgeverij verschenen.

Omdat al redelijk snel bleek dat veel mensen het eigenlijk ook heel leuk vonden om gewoon lekker ontspannen naar de muziek te luisteren, is er eind 2019 een CD is uitgekomen met alle pianowerken die de afgelopen vijf jaar zijn gepubliceerd en is er een prachtig concertprogramma voor u samengesteld van de muzikale  “wanderings” (dwalingen door de natuur) van Donna Verdell!

 

Onderstaand kunt u de volledige versies van de in de promo video afgespeelde fragmenten beluisteren.