juli 19, 2016

Viool-pianoduo

Camilla van der Kooij (viool) 

Josje Goudswaard (piano)  

De viool is één van de mooiste en meest zangerige solo instrumenten, de piano één van de meest veelzijdige. Niet verwonderlijk dus, dat er zeer veel mooie muziek is geschreven voor de combinatie viool-piano! Camilla van der Kooij en Josje Goudswaard hebben voor komend seizoen een prachtig programma voor u samengesteld.

(Diverse live fragmenten van eerdere concerten vindt u onderaan deze pagina)

Programma 2023-2024

“Tales of Music”

Muzikale Verhalen bevat de onlangs herontdekte viool-pianosonate in D van Zdenek Fibich, een tijdgenoot van Smetana en Dvorak. De bladmuziek van deze zangerige, verhalende en sprookjesachtige sonate (Fibich groeide op in een huisje in het bos) is na bemiddeling van het Tsjechische consulaat door het British Museum aan Camilla en Josje beschikbaar gesteld.

Ook hoort u in dit programma o.a. de Clair de Lune van Claude Debussy in een prachtige bewerking voor viool en piano, nieuwe muziek van Donna Verdell en het verhaal bij uitstek: de Dance Macabre van Camille Saint-Saëns in de door de componist zelf gearrangeerde versie voor viool en piano.

Wij zijn bijna klaar met de opnames van onze eerste CD! Wilt u op de hoogte gehouden worden of wilt u alvast een CD bestellen, stuur dan een mail aan info@josjegoudswaard.nl

Live fragmenten van eerdere concerten ⬇️