juli 19, 2016

Viool-pianoduo

Foto: Henk Sales

Josje Goudswaard & Camilla van der Kooij (Foto: Henk Sales)

De viool is één van de mooiste en meest zangerige solo instrumenten, de piano één van de meest veelzijdige. Niet verwonderlijk dus, dat er zeer veel prachtige muziek is geschreven voor de combinatie viool-piano! Camilla van der Kooij en Josje Goudswaard hebben voor komend seizoen twee aantrekkelijke programma’s voor u samengesteld.

Diverse live fragmenten van eerdere concerten vind u onderaan deze concertpagina!

Programma’s

1. “Tales of Music”

Muzikale Verhalen bevat de onlangs herontdekte viool-pianosonate in D van Zd. Fibich, een tijdgenoot van Smetana en Dvorak. De bladmuziek van deze zangerige, verhalende en sprookjesachtige sonate (Fibich groeide op in een huisje in het bos), is na bemiddeling van het Tsjechische consulaat door het British museum aan Camilla en Josje beschikbaar gesteld.

Ook hoort u in dit programma o.a. het Allegro uit KV 305 van  W.A. Mozart, de Sonatina in a van D. Verdell (luister onderstaand het eerste deel) en de Hongaarse dans no. 5 van J. Brahms.

2. “The Voice of Violin”

De stem van de viool is door de eeuwen heen door vele componisten gebruikt om hun muziek te “zingen”: bijvoorbeeld tijdens de kerkelijke mis (Erbarme Dich- J.S. Bach), in een vrolijk stukje kamermuziek (Allegro KV 305- W.A. Mozart), tijdens een opzwepende zigeunerdans (Czardas- V. Monti) en bij het bezingen van de maneschijn in het prachtige Clair de Lune (C. Debussy).

Bekijk de cv’s van Camilla van der Kooij, en Josje Goudswaard.

Nb: Tijdens de lockdown in 2021 gaven Camilla en Josje meer dan 120 concerten vanuit hun speciaal hiervoor ingerichte concertbus bij de mensen voor de deur! Zie www.hetvoordeurconcert.nl voor meer info

🎻🎹🎶

Live fragmenten van eerdere concerten vindt u hier: