november 26, 2016

CV Camilla van der Kooij

Violiste Camilla van der Kooij (1984) begon als vierjarige met vioollessen. Op haar twaalfde werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze studeerde bij Hans Scheepers. Ze vervolgde haar opleiding aan het Conservatorium van Rotterdam, bij Vaclav Novak en Andras Czifra waar zij cum laude afstudeerde. Daarna studeerde zij Muziekproductie aan het conservatorium in Den Haag. Camilla won verschillende prijzen o.a. bij het Prinses Christina Concours en het Inter-Provinciaal Muziekconcours. Zij speelde live op radio 4 en soleerde o.a. in De Doelen in Rotterdam.

Naast klassieke muziek heeft Camilla zich gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Zo maakt zij strijkers-arrangementen en speelt zij viool op CD’s van bekende Nederlandse artiesten, veelal met het Red Limo Quartet, een gerenommeerd strijkkwartet met geheel eigen karakter, gespecialiseerd in popmuziek en improvisatie. Dit kwartet won verschillende prijzen en is geregeld te zien op radio en televisie. Camilla is daarnaast vaste violiste van verschillende ensembles zoals het Tuschinski Trio (filmmuziek op klassieke wijze) en van het orkest van ‘The Analogues’.  Samen met pianiste Josje Goudswaard vormt zij een viool-piano-duo dat geregeld optreedt met klassiek repertoire maar ook met een breed programma van licht klassiek en eigen arrangementen van o.a. filmmuziek. Sinds begin 2021 bieden zij dit ook aan op locatie, zie www.hetvoordeurconcert.nl.

Camilla werkte eerder samen met ‘the Kyteman Orchestra’ (vast bandlid), Within Temptation (verschillende tounee’s),  Chef’s Special, Kensington, Daniel Lohues, Janne Schra, The Lau, Lois Lane, Van Velzen, Alain Clark en vele anderen. In 2017 en 2019 speelde zij door heel Europa met het Red Limo Quartet tijdens de Europese tournee van Eddie Vedder (Pearl Jam). Sinds 2021 behoort zij tot de vaste Bigband van tv programma ‘Matthijs gaat door’.