juli 19, 2016

Pianolessen

Of je nou 6 bent of 76, een beginner of een (ver)gevorderde amateur, piano spelen is een leuke muzikale uitdaging waar je dagelijks veel plezier uit kunt halen! In de pianoles praktijk van Josje Goudswaard in Alphen aan den Rijn worden de pianolessen op maat en naar ieders smaak en mogelijkheden aangeboden. Online pianoles via Skype of FaceTime kan ook.

Als je wilt gaan beginnen met muziek maken op de piano, is het noodzakelijk om een geschikt instrument in huis te hebben. En, om goed piano te leren spelen, is het belangrijk om vrijwel dagelijks te studeren; het werkt echt veel beter om elke dag een kwartier te oefenen, dan twee keer per week een uur. Het is dus aan te raden om dagelijks een (vast) tijdstip te reserveren, waarop je in alle rust lekker muziek kunt maken.

Er is keuze uit diverse lesmethodes en -boeken, aangepast aan ieders leeftijd, smaak en vaardigheden. Je kan aan klassieke muziekstukken werken, maar je kunt ook pop-, rock-, of bluesmuziek spelen. Immers, het is het meest motiverend, om muziek te spelen die je leuk vindt!

In de pianolessen wordt door middel van positieve feedback en met behulp van verschillende muziekstijlen, gewerkt aan technische vaardigheden en muzikale en theoretische kennis. Noten lezen komt uitgebreid aan bod, eventueel aangevuld met het lezen van akkoordenschema’s. In de gevorderden lessen zijn repertoire uitbreiding en technische- en voordracht- vaardigheden belangrijke onderdelen. Ook extra muziektheorie, solfègetraining of samenspeel coaching behoord tot de mogelijkheden.

Gedurende het lesjaar zijn er verschillende activiteiten. Zo zijn er elk jaar open lesweken en wordt er een voorspeelavond georganiseerd. Ook kan je naar diverse piano evenementen, bijvoorbeeld het jaarlijkse Pianofest in het Conservatorium van Amsterdam of, voor leerlingen die van uitdaging houden, de landelijke EPTA Piano Examens.

Voor meer informatie of voor een proefles bent u van harte uitgenodigd om contact op te nemen, zie hiervoor mijn contact gegevens.

 

Nog een goede reden om (weer) te gaan pianospelen? Die hoor en zie je in dit filmpje 🙂