juli 19, 2016

Pianolessen

Pianoles Alphen aan den Rijn

Of je nou 6 bent of 76, een beginner of een vergevorderde amateur, (nog beter) piano leren spelen is een leuke muzikale uitdaging waar je dagelijks veel plezier uit kunt halen. Pianoles in Alphen aan den Rijn wordt in de lespraktijk van Josje Goudswaard naar ieders smaak en mogelijkheden en met veel plezier aangeboden! Als je wilt gaan beginnen met muziek maken op de piano, is het noodzakelijk om een geschikt instrument in huis te hebben. Er zijn diverse mogelijkheden om een piano te kopen of te huren.

Om goed piano te leren spelen is het belangrijk om vrijwel dagelijks te studeren. Het werkt vele malen beter om elke dag een kwartier te oefenen, dan twee keer per week een uur. Probeer dagelijks een (vast) tijdstip te reserveren waarop je in alle rust muziek kunt maken.

Pianoles Alphen aan den Rijn

In de lessen wordt door middel van positieve feedback en met behulp van verschillende muziekstijlen, gewerkt aan technische vaardigheden en muzikale en theoretische kennis. Het goed leren lezen van muziekschrift komt uitgebreid aan bod, eventueel aangevuld met het lezen van akkoordenschema’s. Er is keuze uit diverse lesmethodes, aangepast aan de leeftijd, de smaak en de vaardigheden van de leerling. Er kan aan klassieke muziekstukken gewerkt worden, maar je kunt ook pop-, rock-, of bluesmuziek spelen.

In de lessen voor gevorderden zijn repertoire uitbreiding en technische- en voordrachtsvaardigheden belangrijke onderdelen. Ook kan extra muziektheorie en/of solfègetraining worden gevolgd.

Beginnende leerlingen wordt aangeraden minimaal een half uur per week pianoles te nemen, dit kan zowel privé als met zijn tweeën (duoles). Gevorderde leerlingen kunnen wekelijkse lessen volgen, maar zij kunnen ook elke veertien dagen drie kwartier aan hun stukken komen werken.

Er zijn gedurende het lesjaar diverse evenementen. Elk jaar is er een open les en wordt er een voorspeelavond georganiseerd. Ook kan je deelnemen aan verschillende piano evenementen, bijvoorbeeld de Rotterdamse pianodriedaagse. Voor kinderen die van uitdaging houden is het mogelijk om deel te nemen aan de landelijke EPTA piano examens.

 

Nog een goede reden om (weer) te gaan pianospelen? Die hoor je in dit filmpje 🙂