juli 19, 2016

Tuschinski Trio

Josje Goudswaard (piano)  

Lisette Emmink (sopraan)  

Camilla van der Kooij (viool) 

Het Tuschinski Trio bestaat sinds 2006 en heeft als gezamenlijke passie, dat zij graag mooie en pakkende muziek spelen, soms in aparte zetting. Zij hebben hiervoor als onuitputtelijke bron de filmmuziek gevonden, muziek die sinds het ontstaan van de film een onmisbare plaats heeft genoten.

Soms was er eerst beeldmateriaal en volgde later muziek, soms was de muziek er al en werd deze passend bij de film gevoegd. Het Tuschinski Trio laat horen dat filmmuziek ook zonder beeld blijft wat zij is: verrassend mooi!


Nieuwsitem op TV ellef van 3 oktober 2019: openingsconcert voor het Limburgse klassieke kamermuziekfestival BuitensKamers

Programma 2020-2021

De Mooiste Film Melodieën 

“La Vita è Bella”

Ons concertprogramma “La Vita è Bella” is een prachtige verzameling ‘nieuwe en oude’ filmcomponisten; van Bizet (Habanera), Brahms (Hongarian Waltz no.5) en Verdi (Parigi,o Cara), tot Badelt (Pirates of the Caribbean), Webber (Memory) en Rota (Parla Più Piano). Gecombineerd met filmthema’s uit bijvoorbeeld The Godfather, Les Miserables, Titanic en Lord of the Rings, vormen deze meesterwerkjes een perfecte combinatie van populaire film thema’s en in films vertegenwoordigde klassieke werken.

Alle arrangementen met piano, sopraan en viool zijn speciaal voor het programma gemaakt, zoals bijvoorbeeld het prachtige “Fly” van Ludovico Einaudi (Intouchables), “The Shire” van Howard Shore (Lord of the Rings), “Walking in the air” van Howard Blake (The Snowman) en natuurlijk: “Life is Beautiful” (La Vita è Bella).

Het programma kan voor u op maat worden uitgevoerd met of zonder pauze.

De mooiste film melodieën “La Vita è Bella” is uitermate geschikt voor ruimtes met een goede akoestiek, maar indien nodig kan er met geluidsversterking worden gespeeld.

live concertfragmenten vind u onderstaand


Lascia Ch’io Pianga (Farinelli)


River Flows in You (Twilight)


Walking in the Air met kerstgrapje (The Snowman)


Tonight (Westside Story)


Fly (Les Untouchables)

L’America di Jill (Once upon a time in the West)


Gabriella’s Song (As It Is In Heaven)


Czardas (Der CzardasKönig)
– Gefilmd door een bezoeker, St. Klamuze Grand hotel Huis ter Duin


l’Oiseau (Belle et Sebastien)


Nocturne nr. 20 (Karate Kid)


Ave Maria (Modigliani)