juli 19, 2016

Tales in Music

Camilla van der Kooij (viool) 

Josje Goudswaard (piano)  

De viool is één van de mooiste en meest zangerige solo instrumenten, de piano één van de meest veelzijdige. Niet verwonderlijk dus, dat je vrijwel elk muzikaal verhaal bij uitstek met deze twee instrumenten kan vertellen! Violiste Camilla van der Kooij en Pianiste Josje Goudswaard hebben een prachtig programma voor u samengesteld.

N.B. Diverse live video fragmenten van eerdere concerten vindt u onderaan deze pagina!

 

Programma “Tales in Music”

Waarom staat er eigenlijk “in Style of Pugnani” bij het prachtige “Tempo di Minuetto” van Fritz Kreisler? En wat heeft de overgrootmoeder van Camilla hiermee te maken?

In het programma van Tales in Music komt u daar alles over te weten, en hoort u ook veel andere mooie muzikale verhalen, bijvoorbeeld de onlangs herontdekte viool-pianosonate in D van Zdenek Fibich, een tijdgenoot van Smetana en Dvorak, Clair de Lune van Claude Debussy in een prachtige bewerking voor viool en piano duo.

Ook hoort u in dit programma muziek van J.S. Bach en W.A. Mozart, nieuwe muziek van Donna Verdell en het verhaal bij uitstek: de Dance Macabre van Camille Saint-Saëns in de door de componist zelf gearrangeerde versie voor viool en piano.

 

Quotes/ aanbevelingen over Josje en Camilla

Ronald de Jong – Programmeur Oude Kerk Concerten (Zoetermeer) 

Een geweldig muzikaal duo. Al jaren trouwe vaste gasten in onze serie lunchpauzeconcerten in Zoetermeer. Muziek maken met passie en gevoel!”

Marcel  ‘t Sas – Directeur Theater Castellum (Alphen a/d Rijn) 

“Bij het eerste concert in de reeks ‘Klassiek op Zondag’ liet Josje Goudswaard, geflankeerd door Camilla van der Kooij, onze nieuwe concertvleugel prachtig veelzijdig tot haar recht komen. De combinatie met violiste Camilla van der Kooij klinkt als een gouden tandem, die door de jarenlange samenwerking en over en weer elkaar steunen en ruimte geven, functioneert als een twee-eenheid.”

Astrid Lindenhovius – St. Vrienden Grote Kerk (Dalfsen)

(Met Tuschinski Trio) “In een woord geweldig! Pakkende, meeslepende muziek, mooie nummers. De muzikale uitvoering op hoog niveau en een goede entertainment. Voor herhaling vatbaar!”

Recensie quote Zandvoortse Courant (Zandvoort) 

“Formidabel vioolspel en sublieme piano klanken,  kippenvel”

 

Live fragmenten van eerdere concerten

⬇️

Wij zijn bijna klaar met de opnames van onze eerste CD! Wilt u op de hoogte gehouden worden of wilt u alvast een CD bestellen, stuur dan een mail aan info@josjegoudswaard.nl